Uratarina: Customer Delight Specialist Tony Jussila
Tällä kertaa omaa uratarinaansa avaa chat-vuorovaikuttamisen konkari, Customer Delight Specialistimme Tony Jussila. 37-vuotias Tony on paljasjalkainen keskisuomalainen, syntyjään Jyväskylän naapurista Muuramesta. Viisi vuotta Finnchatilla työskennellyt mies toteaa, että Jyväskylä on aina tuntunut hänelle juuri sopivan kokoiselta kaupungilta. Suunnitelmissa ei ole lähteä muualle, ellei eteen tule oikein painavaa syytä.
Käsillä tekeminen on aina ollut lähellä Tonyn sydäntä ja hän onkin opiskellut käsityöaloja. Tony on koulutukseltaan puuartesaani sekä vaatturi, työllistyminen näille aloille on vain ollut melko hankalaa.
Ennen Finnchatille tuloa Tony kävi kokeilemassa yliopistossa myös tietotekniikan opintoja. Harmillisesti silloinen elämäntilanne ei sallinut opintoihin keskittymistä, joten ne jäivät ainakin siltä erää sivuun. Mies toteaa tietotekniikan alan kyllä kiinnostavan kovastikin, ja mahdollisesti palaavansa sen pariin vielä tulevaisuudessa.
Tonyn arjessa on joka toinen viikko mukana myös 11-vuotias tytär Lily.
Monipuoliset harrastukset
Tonyn monipuoliseen harrastuspalettiin kuuluvat fantasiakirjallisuus, juokseminen, pyöräily, itsepuolustus, Pokemon Go, D&D-figuurien maalaaminen sekä roolipelit. Kuten harrastusten määrästä voi päätellä, niin kullekin on oma aikansa ja aktiivisuus vaihtelee.
Pokemon Go -harrastustaan Tony avaa seuraavasti:
“Muun liikunnan lisäksi metsästän aktiivisesti Pokemoneja. Pelin parissa käveltyä matkaa onkin kertynyt vuonna 2016 tapahtuneen julkaisun jälkeen jo yli 10 000 km. Minuun voikin Jyväskylässä törmätä pelin parista puhelin tiukasti kourassa. Kaverikutsua saa laittaa koodilla 2016 3098 2031”
Finnchatin työntekijöistä välittämisen kulttuuri vakuutti heti
Tony päätyi hakemaan Finnchatille töihin alkuvuodesta 2017, kun oli joutunut jättäytymään rasitusvamman takia edellisestä työstään pois.
“Työhaastattelun jälkeen Finnchatin HR:n Tytti oli kovasti ottamassa minua heti töihin. Itsellä oli samaan aikaan kuitenkin jo buukattu kahden viikon Thaimaan matka, joten aloitusta lykättiin hieman.”
Omaksi ja lopulta myös Finnchatin onneksi chat-asiakaspalvelijan paikka oli edelleen reissun jälkeen vapaana. Tony pääsi aloittamaan työt lähes heti Suomeen palattuaan maaliskuussa 2017.
Tonyn aiemmat työkokemukset olivat olleet kirjavia ja takataskusta löytyi useampia muistoja kehnoista työnantajista sekä esihenkilöistä. Hänen ensimmäiset työviikkonsa Finnchatilla olivatkin melkoista epäuskoa siitä, että ihanko tosissaan on työpaikkoja, joissa välitetään työntekijöistä näin aidosti. Kyseinen epäusko on viiden vuoden aikana kasvanut vahvaksi luottamukseksi työnantajaan ja “epä”-etuliite on kadonnut tietymättömiin.
Työsuojeluvaltuutetun tehtävä tuo vaihtelua chat-työhön
Loppuvuodesta 2017 Finnchatilla järjestettiin työsuojeluvaltuutetun vaalit, joiden kautta Tony tuli valituksi työsuojeluvaltuutetun tehtäviin. “Työsuojelun tehtävät olivat mielenkiintoisia ja oma halu laajentaa vastuualueita hyvässä työpaikassa oli voimakas”, hän kuvaa kiinnostustaan työsuojeluvaltuutetun pestiin.
Tony on toiminut Finnchatin työsuojeluvaltuutetun tehtävissä vuoden 2018 vuoden alusta, aloittaen vuodenvaihteessa kolmannen kautensa valtuutettuna. Hän kokee työsuojeluvaltuutetun tehtävien olleen erittäin antoisia. Niiden myötä Tony kertoo saaneensa paljon sellaisia näkökulmia yrityksen toimintaan, joita ei olisi ehkä muuten tullut vastaan.
“Lisäksi se antaa mukavaa pientä vaihtelua työnkuvaan, kun välillä on muutakin tehtävää, kuin itse suorittava työ”, Tony lisää.
Perinteinen työpäivä sujuu chat-työskentelyn merkeissä
Tonyn perinteinen työpäivä alkaa aamulla tarkistamalla, onko chat-tiimin kokoonpanossa poikkeuksia, eli tarvitseeko joillain sivuilla tuurata esimerkiksi sairauspoissaoloja.
Aamurutiineihin kuuluu myös katsoa sähköposteista, onko sinne tullut uusia itseä, omia vastuuasiakkaita tai muuten tiimiä koskettavia asioita. Erityisesti sellaiset asiat on tärkeää huomioida nopeasti, joista tulee tiedottaa muuta tiimiä asiakkuuksien vastuuhenkilön ominaisuudessa. Sähköposteja seuranta jatkuu aktiivisesti päivän mittaan, aina kun vaan chat-keskusteluilta ehtii.
Monesti päivän aikana tuleekin eteen asioita, joista Tony laittaa tiimille eteenpäin tiedotteita tai infoja, joita on vastuuasiakkuuksiltaan saanut. Tällöin hän kirjoittaa aina alkuun pienen koosteen, josta löytyy nopeasti chat-työtä tekevien kannalta oleellinen info kuhunkin asiaan liittyen.
Pääosin Tonyn työpäivät kuluvat kuitenkin eri yritysten sivujen chat-asiakaspalvelussa työskennellen. Tony toteaa, että hänellä on vastuullaan paljon teollisuuteen, autoihin sekä teknisiin laitteisiin liittyviä sivustoja. Melko äijäpainotteisia sivustoja, voisi joku todeta. Toki sivustoskaalassa on mukana myös IT-yrityksiä, jätehuoltoa sekä koulutuspalveluita. Varsin laaja skaala erilaisia sivustoja siis!
Chat-asiakaspalvelussa Tony on vuosien aikana hioutunut taitavaksi osaajaksi, joka kykenee lukemaan asiakkaan kulloisenkin tarpeen sekä tunnetilan ja mukauttaa oman viestintänsä sen mukaan. Yhteensä hänellä on takanaan jo yli 57 500 läpivietyä chat-keskustelua sekä lähes 13 000 eteenpäin välitettyä liidiä. Käytännön perspektiiviä laadukkaan asiakaspalvelukohtaamisen rakentamiseen löytyy siis runsaasti!
Matala organisaatio ja ihmiset Finnchatin parhaita puolia
Tony toteaa viiden vuoden työkokemuksen rintaäänellä Finnchatin olevan äärimmäisen hieno yritys, joka merkitsee hänelle enemmän kuin tavallista työpaikka:
“Ilmapiiri on nuorekas ja kehittymishaluinen. Työntekijöistä sekä asiakkaista huolehtiminen ovat aivan toimintamme keskiössä. Tähän on tosi helppo samaistua, koska kyseiset arvot ovat itsellenikin tärkeitä. Finnchatin palveluita kehitetään myös jatkuvasti palvelemaan asiakkaitamme yhä paremmin. Yrityksen tulevaisuuden näen kasvavana ja kirkkaana, kunhan vain jatkamme palveluidemme kehittämistä.”
Käytännön työn järjestelyissä Tony mainitsee pitävänsä siitä, että vastuualueita jaetaan niille, jotka tekevät ruohonjuuritason työtä kyseisissä asiakkuuksissa. Hän on itse tuottanut palvelua monien asiakkaiden sivustoille koko 5 vuoden työuransa ajan, joten kyseisten yritysten palvelut ovat tulleet jo erittäin tutuiksi.
“Chat-palvelussa toimimme vastuuhenkilönä niille yritysasiakkaille, joiden chatteja tuotamme. Asiakkuuksien puolella saadaan meiltä arvokasta tietoa esimerkiksi siitä, mitkä asiat nousevat milloinkin chateissa esiin. Tällöin viesti saadaan välitettyä tarvittaessa nopeasti myös suoraan yritysasiakkaalle, jolle asia saattaa tulla ihan uutena tietona.”
Yhdeksi parhaista asioista Finnchatissa Tony mainitsee yrityksen matalan organisaatiomallin ja tarkentaa sitä havainnollistavalla esimerkillä:
On hienoa, että kahvipöydässä voi jutella rennosti jokaisen työkaverin kanssa. Oli sitten kyseessä toimitusjohtaja, lähiesihenkilö tai ihan vasta taloon saapunut työntekijä.
Monien muiden finchattilaisten tapaan Tony korostaa työkavereiden merkitystä. Ympärillä on mukavia ja hauskoja tyyppejä sekä hieno tiimi, jonka kanssa on etuoikeus tehdä töitä.
Kova halu edetä urapolulla
Oman tulevaisuutensa Finnchatilla Tony toivoo olevan vielä pitkä. Oma kehittymisinto on kova ja halu edetä uralla voimakas. Kaikkein eniten hän toivoo, että se mahdollistuu tutussa ja turvallisessa Finnchatin organisaatiossa.
Viiden vuoden aikana ei ole yhtenäkään aamuna tullut sellaista oloa, ettei tekisi mieli mennä töihin. Se kertoo jo mielestäni paljon siitä, miten hyvin olen Finnchatilla viihtynyt!
Tulevaisuudessa Tony toivoisi vielä Finnchatilla aukeavan vielä enemmän sisäisiä etenemismahdollisuuksia. Suhteellisen pienenä yrityksenä niitä ei ole tähän asti ihan joka viikko auennut. Nyt aloitettu palveluiden monikanavaistaminen sekä asiantuntijapalveluiden vahva kehittäminen tulevat varmasti avaamaan jatkossa lisää mahdollisuuksia sisäisellä urapolulla etenemiseen.
Lopuksi Tony kertoo terveisensä heille, jotka pohtivat töiden hakemista Finnchatilta:
“Jos tulet meille töihin, niin uskallan taata, että pääset haastamaan sekä kehittämään itseäsi ja tulet nauttimaan mahtavasta työympäristöstä. Saatat jopa löytää täältä ystäviä myös työn ulkopuolelle!”