Humm – asiakaskokemuksen asiantuntija

Kun tavoitteena on erinomainen asiakaskokemus, niin sen käytännön mahdollistaminen vaatii taakseen huolella tehdyn suunnittelutyön. Tässä me Hummin ammattilaiset olemme apunasi. Emme tyydy vain heiluttelemaan käsiä, vaan elämme todeksi suunnitelmat ja tuemme sitä kautta kasvua sekä kannattavuutta.

Tuloksia suunnittelun kautta

Asiakas­kokemuksen kehittämisen kumppanisi

Humm on asiakaskokemuksen asiantuntija. Vuosien kokemus asiakaskohtaamisista niin asiakaspalvelun kuin myynnin merkeissä on antanut meille vahvat eväät kokonaisuuden hahmottamiseen. Uskomme, että niin asiakaspalvelussa kuin myynnissä kehitys ja tulokset tulevat hyvästä suunnittelusta sekä maailmanluokan prosesseista. Asiakaskokemuksen kehittäminen suunnittelusta toteutukseen on ydinosaamistamme.

Luodaan yhdessä parempia asiakas­kokemuksia

Kokonaisvaltaisen asiakas­kokemuksen kehittäjä

Asiakaskokemus on iso sana. Hummilla tehtävämme on kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen kehittäminen. Tämä edellyttää, että tunnemme sekä ymmärrämme miten ja mistä osioista asiakaskokemus muodostuu.

Osaava suunnittelu- ja kehityskumppani

Kymmenen vuoden kokemus eri toimialojen ostoympäristöjen muutoksesta, aidoista asiakaskohtaamisista teknologioiden päällä sekä näkemys myynnistä ja asiakaspalvelusta tekevät meistä osaavan suunnittelu- ja kehityskumppanin.

Selvitämme kysynnän juurisyyt

Pelkän asiakaspalvelukysynnän vastaanottamisen sijaan meitä kiinnostaa selvittää ja ymmärtää kysynnän juurisyyt, jotta voimme vähentää sisään tulevaa palvelukysyntää. Hummilla autamme kehittämään  yrityksesi asiakaskokemuksen sellaiseen kuntoon, että se vastaa kasvaviin laatuvaatimuksiin.


Suunnittelu­palvelujamme

Vuorovaikutus­ suunnitelma

Hummin asiantuntijatiimi auttaa suunnittelemaan konkreettisen, toteutuskelpoisen ja käytäntöönvietävän kokonaisuuden ihmisen sekä itsepalvelun saumattomasta hyödyntämisestä asiakaskohtaamisissa.

Asiakaspalvelu­kokemus­suunnitelma

Tehdään yhdessä vaiheistettu suunnitelma siitä, miten eri kohderyhmiä palvellaan ja kuinka luomme parhaan mahdollisen asiakaspalvelukokemuksen. Suunnittelemme asiakaspalvelun niin, että tieto kohtaa asiakkaan oikeaan aikaan halutussa kanavassa. Tiedämme, että tällä on merkittävä vaikutus asiakaspalvelukokemukseen.

humm-etusivu

Asiakas­kokemuksen strateginen tavoite­suunnitelma

Hummin asiantuntijat valjastavat organisaationne oman kyvykkyyden kehitystyöhön. Määrittelemme suunnitelmassa yhdessä strategiset tavoitteet asiakaskokemuksen kehittämiselle ja toimenpiteet, joilla tavoitteet saavutetaan.


  • +10 000 myynnillistä
  • +20 000 asiakaspalvelullista
kohtaamista joka viikko

Paytrail
Vepsäläinen

Yhdessä kohti parempaa asiakas­kokemusta

Hyvä asiakaskokemus on lopputulos laajan kokonaisuuden saumattomasta yhteistoiminnasta. Hahmotamme yhdessä mahdollisuudet ja etenemisaskeleet erinomaisen asiakaskokemuksen saavuttamiseksi.

Asiakaspalvelu­kokemus on liiketoiminnalle elintärkeä

Asiakaspalvelukokemuksen suunnitelmallinen kehittäminen on elintärkeää liiketoiminnan kasvaessa. Kaikki lähtee siitä, että tieto tuodaan asiakkaan saataville oikealla hetkellä ja ihminen palvelee henkilökohtaisesti silloin, kun se on tarpeellista.

humm-etusivu

Asiakaspalvelun ulkoistajan opas

Lataa maksuton tietopaketti monikanavaisen asiakaspalvelun ulkoistamisesta.

“Suunnitteluprosessi avasi hyvin sitä, miten voimme pienentää omien asiakaspalvelijoiden kuormitusta. Itse suunnitteluprosessi oli meille todella helppo ja vaivaton. Minulle tuli sellainen olo, että Hummin asiantuntijat todella perehtyivät meidän juttuumme ja antoivat siihen täyden panoksensa. Vakuutuin siitä, että olen tekemisissä todellisten ammattilaisten kanssa.”

Ossi Salo, Toimitusjohtaja, Vähänkäytetty.fi